Mielipidekirjoitus / Viikko Pohjois-Karjala,  Politics Category

Ehdolla Savo-Karjalan piiristä puoluehallitukseen


Kirjoitin ehdokkuudestani SDP:n puoluehallitukseen Viikko Pohjois-Karjala -lehdessä 13.8.2020.

SDP:n 46. puoluekokous valitsee elokuun lopussa uuden puoluehallituksen, johon Savo-Karjalan piirin kevätkokous asetti ehdolle kansanedustaja Seppo Eskelisen Joensuusta ja minut Kuopiosta. Laajana piirinä Savo-Karjala tarvitsee mielestäni puoluehallituspaikat molempiin maakuntiin. Vaikutan tällä hetkellä Kuopion kuntapolitiikassa ja työskentelen ammattikorkeakoulussa koulutuspäällikkönä. Vastaan tulkkikoulutuksesta Kuopiossa ja Helsingissä. Sydäntäni lähellä on erityisesti sosiaalinen oikeudenmukaisuus, reilu työelämä, arvokas ikääntyminen, saavutettavuus sekä koulutuksen tasa-arvo. Koen, että SDP:n tekemä politiikka on inhimillistä niin tavallista ihmistä kuin eri alojen työntekijöitä kohtaan, minkä vuoksi SDP sopii puolueena kaltaiselleni humanistille. Mielestäni seuraavalla puoluekokouskaudella meidän tulee edelleen panostaa tulevaisuustyöhön yhdessä jäsenten ja kentän eri toimijoiden kanssa. On tärkeää, että itse kukin meistä voi tuoda omaa osaamistaan liikkeemme hyväksi ja osallistua itselle mieleisellä tavalla hyvinvointiyhteiskuntamme kehittämiseen. Näytetään sanoillamme ja teoillamme, että meihin demareihin voi luottaa. Yhteiskunta ja siinä elävät yksilöt eivät voi toimia oikeastaan missään asiassa ilman luottamusta.

Koronakriisi on pääasiassa palauttanut Suomessa luottamusta politiikkaan, vaikka kansainvälisissä tutkimuksissa on todettu, että ihmisten luottamus erityisesti instituutioihin on yleisesti ottaen laskenut. Luottamus on aina kaiken vuorovaikutuksen perusta ja me saamme olla tyytyväisiä, että asumme maassa, jossa voimme useimmiten luottaa niin instituutioihin kuin toinen toisiimme. Meidän tulee vaalia ja vahvistaa tuota luottamusta, jotta jokainen meistä voi uskoa siihen, että yhteiskuntamme toimii ja että meillä sekä meidän lapsillamme on asiat huomenna ja tulevaisuudessa vielä paremmin kuin tänään.

Tytti Luoma

Koulutuspäällikkö, Humanistinen ammattikorkeakoulu

Johtokunnan jäsen, Kuopion sosialidemokraattinen työväenyhdistys

Mualiman navalla asuva ei-käsityöihminen, jonka varpaat täti pitää lämpimänä neulomalla upeita villasukkia niin arkeen, töihin kuin yöunille. Eläinrakas kaupunginvaravaltuutettu (sd.), joka viihtyy stand up -keikoilla, viinikerhossa sekä vesijumpassa ja (liian harvoin) salilla. Ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolestapuhuja, kaverikoiraohjaaja sekä korkeakoulun koulutuspäällikkö, jonka sydäntä lähellä on reilu työelämä, koulutuksen tasa-arvo, saavutettavuus ja esteettömyys sekä sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *