Elämää Savossa / SDP Kaupungeissa,  Politics Category

Kohti yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa: Hyvän elämän kaupunki on saavutettava ja esteetön kaikille


Pääsin hienoon joukkoon edustamaan kuopiolaisia demareita sekä Savo-Karjalan piirin demarinaisia kirjoittamalla ajatuksiani siitä, millainen on hyvän elämän kaupunki. Teksteissä on SDP:n ja sen kaupunkien kehittäjien visioita siitä, millainen on hyvä kaupunki ja millaisia kaupunkeja SDP haluaa olla edistämässä ja rakentamassa. SDP Kaupungeissa – Tulevaisuuden kaupunkeja rakentamassa -teksteissä kaupunkipäättäjät ja asiantuntijat kirjoittavat monipuolisesti kaupunkipolitiikan teemoista.

SDP:n julkaisussa kirjoittajina kanssani olivat Antton Rönnholm, Lauri Lyly, Nasima RazmyarPentti Arajärvi, Taru Reinikainen, Pilvi Torsti, Mikko Valtonen, Kalle Kallio, Tiina Isotalus, Eerik Mantere, Leila Vasama, Sirkku Hildén, Eetu Kinnunen, Aki Lindén, Maria Mäkynen, Petra Peltonen, Eveliina Heinäluoma, Pirjo Sirviö, Jukka Hämäläinen ja Antti Lindtman.

Minulle hyvän elämän kaupunki on saavutettava ja esteetön eli soveltuu kaikille asukkailleen.  Pääset lukemaan tekstini joko edellisestä virkkeestä, joka toimii linkkinä, tai klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Myös se toimii linkkinä tekstiin.

”On tärkeää tiedostaa, että kielellisesti haavoittuvassa asemassa olevien henkilöitten määrä on maassamme kasvussa ja kaupunkien tulee miettiä, miten tämä huomioidaan kaupungin viestinnässä ja palveluissa, ettei kukaan, kenellä on vaikeuksia kuulla tai ymmärtää puhetta, jää tiedotuksen ulkopuolelle.”

-Tytti Luoma

Mualiman navalla asuva ei-käsityöihminen, jonka varpaat täti pitää lämpimänä neulomalla upeita villasukkia niin arkeen, töihin kuin yöunille. Eläinrakas kaupunginvaravaltuutettu (sd.), joka viihtyy stand up -keikoilla, viinikerhossa sekä vesijumpassa ja (liian harvoin) salilla. Ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolestapuhuja, kaverikoiraohjaaja sekä korkeakoulun koulutuspäällikkö, jonka sydäntä lähellä on reilu työelämä, koulutuksen tasa-arvo, saavutettavuus ja esteettömyys sekä sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *