Meidän Kuopiomme

Kuopion tavoitteena on olla vuonna 2030 hyvän elämän pääkaupunki. Tuon tavoitteen toteutuminen edellyttää sitä, että kaikkia meitä asukkaita kuullaan, meistä huolehditaan ja otetaan myös mukaan päätöksentekoon ikään katsomatta. Päätöksenteossa on muistettava myös vähemmistöt ja vammaiset. Olen työskennellyt koko työurani vähemmistöjen sekä erityislasten ja -nuorten parissa, joten luonnollisesti myös vähemmistöjen asioiden ajaminen on minulle tärkeää. Myös vähemmistöjen ja vammaisten ihmisoikeuksia sekä itsemääräämisoikeutta on aidosti kunnioitettava.

Usko, että kaikkiin ongelmiin löytyy ratkaisut, kun niistä keskustellaan avoimesti ja asiallisesti. Nykyinen keskustelukulttuuri, etenkin somessa, on kuitenkin heikentänyt asiallisuutta. Itse toivoisin, että jokainen meistä osaisi ilmaista esimerkiksi eriävän mielipiteensä korrektisti, ilman henkilöihin kohdistuvaa solvaamista. Minulle tärkeitä asioita asiallisen keskustelun lisäksi ovat työ ja koulutus, hyvä terveys, yhteiskunnallinen tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus sekä saavutettavuus ja esteettömyys.

Työkokemukseni niin nuorena koulunkäyntiavustajana kuin sittemmin tulkkina, opettajana, lehtorina, projektipäällikkönä ja koulutuspäällikkönä antavat hyvän tieto- ja kokemuspohjan olla mukana kehittämässä kotikaupunkiani ja Suomea. Kuopio on syntymäkaupunkini, jossa olen viettänyt myös suurimman osan opiskeluajastani. Opiskellessani vietin aikaa myös Jyväskylässä ja Joensuussa sekä maailmalla, esimerkiksi Englannissa ja Namibiassa. Kotini on silti aina ollut Kuopiossa. Olen asunut Kuopiossa useilla eri alueilla: Saarijärvellä, Männistössä, Julkulassa, Petosella, Linnanpellolla, Puijonlaaksossa ja Vehmasmäessä. Tällä hetkellä kotini on kivenheiton päässä Mualiman navalta eli Kuopion kauppatorin kainalossa keskustassa.

Lue sivuiltani lisää ajatuksiani Kuopiosta, päätöksenteosta ja elämästä sekä ole kanssani #luomassamuutosta ja #luomassatulevaisuutta.

Miltä sinun Kuopiosi näyttää? Kerro se minulle! Minun Kuopiostani ja vaaliteemoistani voit lukea tarkemmin sivujeni Kuntavaalit 2021 -osion ”Minun Kuopioni” alta. Toivottavasti saan sinulta luottamuksen vaaleissa tai lähdet itse mukaan luomaan muutosta sinulle tärkeisiin asioihin! Yksikin ihminen voi muuttaa maailmaa! Tuosta aiheesta kirjoitin mm. Elämää Savossa -osion alla otsikolla ”Tiedän sen mahdolliseksi”.

Pidetään yhteyttä!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *