Elämää Savossa / Virtuaalivappu,  Politics Category

Historiallinen #virtuaalivappu kotosalla


Vietetään kaikki #virtuaalivappu kotosalla. Joohan? Olemme maailmanlaajuisesti edelleen todella poikkeuksellisessa tilanteessa, ja koronakriisistä johtuvat kokoontumisrajoitukset vaikuttavat myös meidän suomalaisten vapun viettoon. Vappua ei kuitenkaan ole peruttu, vaan juhlimismuoto muuttuu!

Meilläkin on Pompun ja Karin kanssa tiedossa virtuaalivappu kotona. Emme mene aiempien vuosien tapaan torille tai vapputivoliin Pomppu kainalossa. Minulla ja äidilläni on ollut jo vuosia tapana mennä vappubrunssille kaupungille ja kävellä valkolakit päässä katselemassa ihmisten puuhia keskustan alueella. Tänä vuonna äitini on kuitenkin karanteenissa kotonaan ja viettää vapun kirjojen äärellä, ja me taas vietämme vappua omassa kodissamme. Brunssista emme kuitenkaan luovu. Äidille vein tarpeita oven taakse ja myös itse nautimme brunssin kotona.

Tilasimme alkuviikosta suomalaisen työn päivän eli vapun kunniaksi valmiiksi tehdyn brunssin ihastuttavasta Kahvila Kanelista kotikadultamme ja munkit Kalakukkoleipomo Hanna Partaselta. Näin voimme pieneltä osaltamme myös tukea pienyrittäjiä tässä ikävässä tilanteessa. Perjantaina meillä on siis tavoitteena nukkua pitkään ja sitten kävellä koko porukalla hakemaan aamupala Kanelista ja tulla nauttimaan se kotiin tuoreen kahvin kera.

Tänään torstaina Kari haki jo etukäteen tilatut munkit (onneksi tilattiin etukäteen, sillä kalakukkoleipomon ovessa oli jo monta tuntia ennen sulkemista lappu, että kaikki munkit on myyty loppuun) ja veimme vappuherkkuja karanteenissa oleville vanhemmille ja isovanhemmille. Oman vapun vieton aloitamme tekemällä yhdessä ruokaa kotona ja ihan vain olemalla. Yöunet on jääneet vähiin viime aikoina, joten vapun vapaat tulee tarpeeseen.

Ruoan ja levon lisäksi meidän vapunviettoon kuuluu tänäkin vuonna vappupallot ja serpentiinit. Piipahdin jo Partasella täyttämässä Pompun suuren flamingopallon, joka sille ostettiin viime vappuna Mualiman navalta eli Kuopion kauppatorilta. Niin ja tietysti ruoan lisäksi mieheni vappuun kuuluu myös sima, mutta itse en siitä perusta. Pompun vappuun kuuluu sen omien herkkujen lisäksi pupujen heittoleikit (Sillä on niitä iso joukko ja on hyvin tarkkaa, millä milloinkin leikitään).

Olipa sinun vappusi millainen tahansa, niin muistetaan kaikki noudattaa viranomaisten ohjeita eikä kokoonnuta fyysisesti samaan tilaan suurilla joukoilla. Viime vuonna me demarit kokoonnuimme torille jututtamaan ihmisiä ja tervehtimään uusia ja vanhoja tuttuja. Nyt näin emme tee, vaan vietämme kaikki yhdessä virtuaalista vappua. Vältetään siis lähikontakteja, mutta ollaan yhteydessä läheisiin ja ystäviin virtuaalisesti. Iloista virtuaalivappua teille kaikille!

 

Mualiman navalla asuva ei-käsityöihminen, jonka varpaat täti pitää lämpimänä neulomalla upeita villasukkia niin arkeen, töihin kuin yöunille. Eläinrakas kaupunginvaravaltuutettu (sd.), joka viihtyy stand up -keikoilla, viinikerhossa sekä vesijumpassa ja (liian harvoin) salilla. Ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolestapuhuja, kaverikoiraohjaaja sekä korkeakoulun koulutuspäällikkö, jonka sydäntä lähellä on reilu työelämä, koulutuksen tasa-arvo, saavutettavuus ja esteettömyys sekä sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *