Tytti Luoma nauraa iloisesti punaisessa asussa katsoen ylös taivaaseen
Elämää Savossa / Aluevaalit,  Politics Category

198 + 1 kertaa lämmin kiitos!


Kiitos! Todella suuri joukko ihmisiä, 198 + 1 henkilöä luotti minuun ja halusi minut edustajakseen Pohjois-Savon aluevaltuustoon. Olen kiitollinen ja iloinen!

 

Historialliset aluevaalit on nyt käyty Suomessa ja tiukan kamppailun jälkeen SDP on sekä valtakunnassa että Savo-Karjalan piirin molemmilla hyvinvointialueilla sijalla 2. Tähän tulokseen on pakko olla tyytyväinen, vaikka koko maan äänestysprosentti jäi huolestuttavan matalaksi ollessa 47,5. Yli puolet äänioikeutetuista jätti äänestämättä. Toisaalta liki puolet koki äänestyksen tärkeäksi ja käytti oikeuttaan. Tällä hetkellä ympäri maata on niin iloisia vaalien voittajia kuin äänimääräänsä pettyneitä ehdokkaita. Näinhän on aina jokaisen vaalin jälkeen. Itse olin ehdolla Pohjois-Savon hyvinvointialueella ja juuri viime metreillä menetimme 14. paikan, lopullisen paikkamäärän ollessa 13. Samalla itse putosin varasijalta pois, jossa olin kiinni aivan äänestystuloksen lopullisen tuloksen selviämisen loppuhetkiin saakka. Lopullinen paikkamäärä oli ennen tarkastuslaskentaa 13 myös Pohjois-Karjalassa. Ilokseni voin kuitenkin todeta, että tarkastuslaskenta muutti tilanteen ja saimme 14. paikan Karjalaan. Pohjois-Savossa harmillisesti ei käynyt yhtä hyvin. Jäi niin pienestä kiinni, että olisimme saaneet Pohjois-Savoonkin 14. valtuutetun. Samalla sain henkilökohtaisesti kokea sen, että politiikka on todellakin maratonlaji. 198 + 1 ääntäni ei riittänyt valtuustoon, ja samalla äänisaaliini kuitenkin nousi hurjasti reilun puolen vuoden takaisiin kuntavaaleihin nähden, jolloin sain 132 ääntä. Tästä olen todella kiitollinen ja jatkan hymyssä suin politiikan polkuani eteenpäin, vaikka äänet ei nyt läpipääsyyn yltäneetkään.

 

Tälläkin kertaa on siis syytä jokaisen ehdokkaan muistaa, että jokainen annettu ääni on aidosti arvokas. Jokainen ääni yhdessä tekee saadun tuloksen. Yksikään valtuutettu ei olisi mennyt läpi ilman jokaisen ehdokkaan panosta. Toivottavasti jokainen itsensä likoon laittanut ehdokas ymmärtää tämän ja pystyy näkemään, miksi oma ehdokkuus on tärkeä asia myös silloin, kun henkilökohtainen äänimäärä jää odotettua pienemmäksi tai ei riitä valtuustopaikkaan. Jokainen ääni on myös yhtä painava. Muutos on siis aidosti mahdollista, kunhan jokainen käyttää ääntään. Tällä kertaa yhä useampi ääni meni naisehdokkaalle. Kuntavaaleissa lasikatot kilahtelivat naisten osuuden ollessa suurempi valituista kuin koskaan aiemmin. Nyt kilinä jatkui entisestään, sillä aluevaaleissa koko maassa enemmistö valituista on naisia! Naisten osuus oli peräti 53 % valituista. Tästä suunnasta olen todella iloinen! Lämpimät onnittelut Savo-Karjalan hyvinvointialueiden uusille aluevaltuutetuille sekä ihan jokaiselle ehdolla olleelle! Yhdessä eteenpäin!

 

Vielä kerran kiitos teille jokaiselle, jotka olette tukeneet minua! Kiitos, että olet luottanut minulle äänesi! Lupaan olla luottamuksesi arvoinen. Pidetään yhteyttä! 🌹

 

Edit. 26.1.2022. Tarkastuslaskennassa sain yhden äänen lisää eli kokonaisäänimäärä aluevaaleissa 2022 on 199. Kiitos!

Mualiman navalla asuva ei-käsityöihminen, jonka varpaat täti pitää lämpimänä neulomalla upeita villasukkia niin arkeen, töihin kuin yöunille. Eläinrakas kaupunginvaravaltuutettu (sd.), joka viihtyy stand up -keikoilla, viinikerhossa sekä vesijumpassa ja (liian harvoin) salilla. Ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolestapuhuja, kaverikoiraohjaaja sekä korkeakoulun koulutuspäällikkö, jonka sydäntä lähellä on reilu työelämä, koulutuksen tasa-arvo, saavutettavuus ja esteettömyys sekä sosiaalinen oikeudenmukaisuus.

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.